Работната група към Комисията по партийна дейност на НС на БСП е

...
Работната група към Комисията по партийна дейност на НС на БСП е
Коментари Харесай

С промени в устава си БСП влиза в новата дигитална среда?

Работната група към Комисията по партийна активност на Народно събрание на БСП е почнала работа по Концепция за промени в Устава на партията.

Промените би трябвало да бъдат препоръчани на идното съвещание на 50-ия конгрес на социалистическата партия, който ще се организира на 11-12 февруари 2023 година.

От пресцентъра на партията разясняват, че съществена цел е правенето на оферти, които да спомогнат за организационното подсилване на Българска социалистическа партия, в това число и такива, които да приспособяват организационната активност на партията към новата цифрова среда. Не се дава информация към какви промени в програмата на партията се върви, въпреки и това да е посочено в заглавието на прессъобщението.

" В унисон с демократичното начало в Българска социалистическа партия, това ще се реализира с помощта и ангажираността на цялата партия, на всички нейни членове ", декларират от Българска социалистическа партия.

До края на месец ноември се чака да дойдат оферти от структурите на БСП от цялата страна. Те ще бъдат систематизирани и разисквани в управителните органи на партията и по-късно показани на делегатите на конгреса за дефинитивно одобряване.

Припомняме, че решението за осъществяване на Конгрес на БСП през феруари месец идната година бе взето след изборните резултати на социалистическата партия на последните избори, на които тя остана пета политическа сили съгласно подреждането в 48-ия парламент. Вътрешната съпротива на водача Корнелия Нинова поиска за следващ път оставката й, като точно това се очакваше да бъде и съществена тематика на идния конгрес. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР